Nagyvilág

Elfogták a mississippi rendőrök gyilkosait

Amerikai-rendor(960x640).jpg (Array)
Amerikai-rendor(960x640).jpg (Array)

Szombaton lőtték le a két igazoltató rendőrt, a tettesek a rendőrautót is ellopták utána. Egy férfit és egy nőt tartóztattak le a gyilkosságok miatt, de más vádakkal további két embert is elfogtak.

Letartóztattak egy férfit és egy nőt vasárnap Mississippi államban két rendőr – szintén egy férfi és egy nő – előző napi lelövésének gyanújával – közölték tisztségviselők. A rendőrök rutinellenőrzés közben állítottak meg egy autót szombat este Hattiesburgben. A Cadillacben ülők – akik legalább ketten voltak – rájuk lőttek, majd elmenekültek úgy, hogy legalább egyikük a rendőrautóval hajtott el – írja az MTI.

A rendőrök – a 34 éves Benjamin Dean és a 25 éves újonc Liquori Tate a kórházban haltak bele sebesüléseikbe. A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek után, és a lakosság segítségével elhagyottan megtalálta a rendőrautót, majd elfogta a gyilkossággal gyanúsítottakat, egy 29 éves férfit és egy 22 éves nőt. Elfogták a férfi 26 éves öccsét is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak. A hattiesburgi polgármester később a CNN-nek elmondta, hogy letartóztattak egy negyedik embert is az ügyben, őt az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítják. A polgármester szerint a rendőrgyilkosok indítékát egyelőre nem ismerik.

Mississippi rendőrségi nyilvántartása szerint a gyilkos férfi és öccse ellen már többször indítottak eljárást lőfegyverrel kapcsolatos bűnügyekben. Hétfőn New Yorkban is megöltek egy rendőrt. Öt hónap leforgása alatt ez volt a harmadik rendőrgyilkosság az amerikai metropolisban. Hattiesburgban viszont harminc éve nem történt ilyen eset. Egy civil szervezet szerint, ami a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőröket tartja nyilván, a szombaton meggyilkolt rendőrökkel tízre nőtt az idén megölt amerikai rendőrök száma. Eközben az utóbbi hónapokban komoly feszültség alakult ki amiatt is, hogy a rendőrök öltek meg fegyvertelen embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik