Nagyvilág

Egy katonai támaszpontra irányítottak egy repülőgépet

etihad (Array)
etihad (Array)

Biztonsági okokra hivatkozva kiürítették.

Biztonsági okokból egy dubaji katonai támaszpontra irányították vasárnap az Etihad légitársaság Kairóból Abu-Dzabiba tartó utasszállító gépét.

A 128 utas és a hétfős személyzet biztonságban elhagyta a gépet, és miután poggyászukkal együtt átestek egy biztonsági átvilágításon, busszal szállították őket Abu-Dzabiba. A biztonsági erők átvizsgálták az utasszállítót, de nem találtak rajta semmi gyanúsat, így később végül Abu-Dzabiba repülhetett az Airbus A321-es gép.

A légitársaság nem részletezte, hogy pontosan milyen biztonsági fenyegetés gyanúja merült fel. Ugyanakkor az Iszlám Állam (IÁ) közel-keleti dzsihadista szervezet szimpatizánsai az éjjel Twitter-mikroblogjaikon utasszállító repülőgépek elleni támadásokkal fenyegetőztek, és egy üzenet konkrétan említette az Etihad Kairó-Abu-Dzabi járatát is.

Hétfőn egy másik emírségekbeli légitársaság, az Air Arabia egy járatát kellett a Dubaj mellett légi támaszpontra irányítani. Akkor azért merült fel terrorgyanú, mert a Kuvaitból Sardzsába tartó repülő egyik utasa azt állította, hogy a gép fel fog robbanni. A WAM állami hírügynökség annyit közölte, hogy a hatóságok “megtették a megfelelő intézkedéseket” az incidens kapcsán, de azt nem részletezte, hogy ez alatt mi értendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik