Nagyvilág

Ferenc pápa a börtönbe is benéz

Ferenc-papa(210x140).jpg (Array)
Ferenc-papa(210x140).jpg (Array)

A pápa többek között az erőszakos bűnbandák uralta, hírhedt Palmasola börtönbe, egy paraguayi nyomornegyedbe, továbbá egy ecuadori idősek otthonába is ellátogat dél-amerikai útja során.

Az Argentínából származó katolikus egyházfő nyáron a tervek szerint pápává választása óta másodszor tesz látogatást a dél-amerikai kontinensen, ezúttal annak három országában: Bolíviában, Paraguayban és Ecuadorban.

Az egyes országok államfőivel és vallási vezetőivel tervezett megbeszélések mellett Ferenc pápa Bolíviában részt vesz a népi mozgalmak július 9-re tervezett találkozóján is. Az egyházfő tavaly a Vatikánban találkozott e mozgalmak vezetőivel, és akkori beszédében a szegények jogairól, a munkanélküliség igazságtalanságairól és a környezetvédelem szükségességéről értekezett.

Paraguayban egyebek mellett felkeresi a főváros, Asunción közelében fekvő Banado nyomornegyedet, valamint egy gyermekkórházat.

A 78 éves Ferenc pápa dél-amerikai útjának programja meglehetősen sűrű lesz: a Vatikán pénteken kiadott útiterve szerint az egyházfő az egyhetes látogatás alatt összesen 22 hivatalos beszédet fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik