Nagyvilág
Ferenc pápa (Array)

Ferenc pápa a börtönbe is benéz

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 08. 18:45

A pápa többek között az erőszakos bűnbandák uralta, hírhedt Palmasola börtönbe, egy paraguayi nyomornegyedbe, továbbá egy ecuadori idősek otthonába is ellátogat dél-amerikai útja során.

Az Argentínából származó katolikus egyházfő nyáron a tervek szerint pápává választása óta másodszor tesz látogatást a dél-amerikai kontinensen, ezúttal annak három országában: Bolíviában, Paraguayban és Ecuadorban.

Az egyes országok államfőivel és vallási vezetőivel tervezett megbeszélések mellett Ferenc pápa Bolíviában részt vesz a népi mozgalmak július 9-re tervezett találkozóján is. Az egyházfő tavaly a Vatikánban találkozott e mozgalmak vezetőivel, és akkori beszédében a szegények jogairól, a munkanélküliség igazságtalanságairól és a környezetvédelem szükségességéről értekezett.

Paraguayban egyebek mellett felkeresi a főváros, Asunción közelében fekvő Banado nyomornegyedet, valamint egy gyermekkórházat.

A 78 éves Ferenc pápa dél-amerikai útjának programja meglehetősen sűrű lesz: a Vatikán pénteken kiadott útiterve szerint az egyházfő az egyhetes látogatás alatt összesen 22 hivatalos beszédet fog tartani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.