Nagyvilág

Egymillió dollárt vertek el kaszinóra és sztriptízre a Pentagonban

Szabályzatot sértettek az alkalmazottak, de az amerikai adófizetőket nem érte kár, mert behajtják rajtuk a személyes kiadások költségét.

Egy év alatt több mint egymillió dollárt vertek el kaszinókban és sztriptízbárokban az amerikai védelmi minisztérium dolgozói, amit kormányzati kibocsátású bankkártyájukkal fizettek ki. Erre a Pentagonban elvégzett átvilágítás során derült fény – tudósít az NBC News. Tisztségviselők ugyanakkor közölték: nem az adófizetőknek kell állniuk a számlákat, a kártyahasználóknak ugyanis saját zsebből ki kell fizetniük személyes kiadásaikat.

A vizsgálat során ellenőrizték a civil és katonai személyzet által kezdeményezett tranzakciókat és 4437, kaszinókban lebonyolított kifizetésre bukkantak összesen 952258 dollár értékben. További 900 kifizetés sztriptízbárokban történt, összesen 96 576 dollár értékben.

A kártyabirtokosokat azért veszik elő, mert vétettek a kormányzati bankkártya-használati szabályzat ellen, törvényt ugyanakkor nem sértettek. Legtöbbjüktől egyszerűen megvonják a kártyahasználat jogát, de az üggyel összefüggésben legalább egy tisztet le is fokoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik