Nagyvilág

KGBéla-ügy: Brüsszelbe kérik Polt Pétert

kovacs-bela(960x640).jpg (Array)
kovacs-bela(960x640).jpg (Array)

Morvai Krisztina amellett érvelt Brüsszelben, hogy nem jogszerű a kémgyanúba keveredett jobbikos mentelmi jogának felfüggesztése. Itthon mást mond a párt.

A legfőbb ügyészt is meghívja a kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla ügyét tárgyaló európai parlamenti bizottság – írja a Népszabadság. A Népszava megkereste az ügyészséget, mely közölte: állnak a jogi bizottság rendelkezésére, ha személyes meghallgatást kezdeményez a testület, a legfőbb ügyész azon is kész részt venni.

Kovács Béla jobbikos képviselőtársa, Morvai Krisztina a Magyar Nemzetnek azt mondta: a bizottsági ülésen Polt Péter meghallgatása ellen érvelt, mert a Legfőbb Ügyészség eddig államtitkokra hivatkozva nem adott információkat, ezért úgy látja: a legfőbb ügyész ezekről nyilván szóban sem számolhat be.

A Népszabadság azt írta, hogy a jogi bizottság szerdai ülésén Morvai hosszan ecsetelte, miért nem lenne jogszerű a mentelmi jog felfüggesztése. A fideszes Szájer József erre úgy reagált, hogy „csodálkozik”: a Jobbik itthon már ötször kezdeményezte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését. Niedermüller Péter DK-s képviselő pedig azt mondta: neki nem az a benyomása, hogy Kovács Béla meggyőzte volna a bizottságot. Részletekbe azonban egyik képviselő sem bocsátkozhatott, mert az ülés zárt volt, az elhangzott információk bizalmasak. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik