Nagyvilág

Jackie Chan lett szingapúr drogellenes nagykövete

jackie chan mém (Array)
jackie chan mém (Array)

A fiát fél évre lecsukták droghasználatért, pedig 2009 óta ő Kína drogellenes nagykövete is.

Jackie Chant nevezték ki Szingapúr drogellenes nagykövetévé. A hongkongi akciófilmsztár helyi fiataloknak előadást tartva arról is beszélt, hogy dühöt és szégyent érzett, amikor fény derült fia drogozására.

Jackie Chan több száz diáknak tartott előadást csütörtökön a távol-keleti városállam egyik egyetemén, arra sürgetve őket, hogy ne használjanak drogokat, mert az “ártani fog nektek, és ártani fog a családotoknak is”.

A hongkongi filmsztár, aki 2009 óta Kína drogellenes nagyköveteként is tevékenykedik, az eseményen elmondta, hogy bár fia esete – Jaycee Chan hat hónapot töltött börtönben droggal kapcsolatos vádak miatt, szabadulása után nyilvánosan kért bocsánatot tettéért – bár szégyennel és dühvel töltötte el, egyben még elszántabbá tette a drog ellen vívott küzdelemben.

“Amikor fiatal voltam, sokféle kísértéssel kellett szembenéznem. 16 éves koromban kerültem szembe a drogokkal, titkos társaságokkal és a szerencsejátékkal. De emlékeztem arra, amit apám mondott: soha ne használj drogot, ne csatlakozz titkos társaságokhoz, és csak semmi szerencsejáték” – mondta el a 61 éves színész.

Jackie Chan saját jótékonysági alapítványainak irányítása mellett 2004 óta szolgál az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és AIDS-ellenes szervezete (UNAIDS) jószolgálati nagyköveteként, továbbá támogatja a WildAid nevű természetvédelmi szervezet munkáját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik