Nagyvilág

Az édesanya helyett egy meleg párnak ítélték a kislányt

ujszulott(210x140).jpg (Array)
ujszulott(210x140).jpg (Array)

A nő béranyaként szülte meg a meleg férfi gyerekét, de felrúgva a szóbeli megállapodást meg akarta tartani a kicsit magának.

Egy brit bíróság az apának és partnerének ítélt oda egy 15 hónapos kislányt, a gyerek “homofóbként” elkönyvelt édesanyja helyett – jelentette az Independent című lap. A cikk szerint Alison Russell bírónő azzal az indokkal döntött a meleg pár javára, hogy a gyereket béranyaként kihordó és megszülő nő megvezette az apát, és meg akarta tartani a gyereket. A bírónő szerint az eset jól mutatja az informális béranyasággal kapcsolatos problémákat.

Az Independent cikke szerint az édesanya és az apa – akik mindketten Romániából érkeztek Nagy-Britanniába – még tinédzserkorukban ismerték meg egymást. A most 43 éves férfi és a 38 éves nő azzal a feltétellel egyezett meg a béranyaságról, hogy a mesterségesen megtermékenyített nő az apának és partnerékek adja a gyermeket, akit rendszeresen látogathatott volna.

A megegyezést azonban az anya felrúgta, és az apa tudta nélkül szülte meg a gyereket, akit szoptatni kezdett, hogy bizonyítsa, milyen közel áll hozzá a kislány. A közösségi oldalakon pedig „áldozatként” mutatta be magát, akinek anyai jogait lábbal tiporták.

Emellett „sztereotip képeket és leírásokat” tett közzé meleg férfiakról, és „arra célozgatott, hogy az azonos neműek kapcsolatában élő meleg férfiak gátlástalan szexuális életet élnek” – mondta el az itélethozatalkor a bírónő. Az édesanya emellett arra is tett utalásokat, hogy a perben vele szemben álló pár hűtlen egymáshoz, ugyanakkor a bírónő úgy találta, hogy „egyértelműen szeretik egymást”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik