Nagyvilág

Tovább húzzák KGBéla ügyét

Kovács Béla (Array)
Kovács Béla (Array)

Meghallgatták a jobbikos Kovács Bélát az EP-ben. Állítja, hogy együttműködő volt, de egyelőre nincs döntés arról, hogy javasolják-e mentelmi jogának felfüggesztését.

Az Európai Parlament jogi bizottsága szerdán Brüsszelben meghallgatta Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt. Az ülésről kijövet Kovács Béla közölte, válaszolt a számos feltett kérdésre. Nem akar a mentelmi joga mögé bújni, együttműködő volt a bizottsággal. Részletekbe azonban nem bocsátkozhat, mert zárt ülés volt és az elhangzottak bizalmasak, írtuk korábban.

A Népszabadság információi szerint az Európai Parlament jogi bizottsága utána szintén zárt ülésen megvitatta az elhangzottakat, de egyelőre nincs döntés arról, hogy javasolják-e a plenáris ülésnek a mentelmi jogának felfüggesztését. A bizottságnak nem azt kell vizsgálnia, hogy igazak a Kovács ellen felhozott vádak, nekik csak azt kell megállapítani, hogy az ügyészség információi alapján indokolt-e a mentelmi jog felfüggesztése vagy sem.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője is részt vett az ülésen, ő annyit mondott, hogy neki az a benyomása, hogy Kovács nem győzte meg a hallgatóságát, ugyanakkor a bizottság rendkívül körültekintően jár el az ilyen és ehhez hasonló ügyekben.

A bizottság következő ülése július közepén várható, ebből következően a júliusi EP-ülés idején lehet végleges döntés Kovács ügyében, de az egész akár át is csúszhat őszre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik