Nagyvilág

„Túl részeg vagyok, hogy érdekeljen” – írta a gyilkos

autóbaleset (Array)
autóbaleset (Array)

Szerelmi bánat miatt százhatvannal száguldott a forgalommal szemben, végül két másik nő autójába csapódott.

„Túl részeg vagyok, hogy érdekeljen” – ezt írta ki Twitterre egy floridai nő, aki ezután bepattant autójába, a forgalommal szemben óránként 160 kilométeres sebességgel száguldott, majd egy szembejövő autónak nekicsapódva két másik fiatal nő halálát okozta.

Az elkövető, Kayla Mendoza ráadásul az amerikai szabályok szerint még nem is ihatott volna alkoholt, mert nem töltötte be a 21 évet. Ennek ellenére két hatalmas pohár koktélt megivott. A bíróságon Mendoza azt mondta: barátjának szánta az üzenetet, akivel aznap összevesztek. Ámokfutásának áldozata két, vele majdnem egyidős, 21 éves nő volt, Mendozának a lábai törtek el és fejsérülést szenvedett.

A részegen vezető nő sírva vallotta a bíróságon, hogy el sem tudta képzelni, hogy tettének ennyire súlyos következményei lesznek. Azt mondta, folyton áldozataira gondol és megbánta, amit tett. Mendozát 24 évre ítélték, az áldozatok családjai a maximálisan kiszabható 30 évet kérték rá – írja az Independent.

Az egyik elhunyt nő édesanyja azt mondta: az ámokfutó az álmaikat vette el, és amikor meg kellett hoznia azt a döntést, hogy kapcsolják ki a lányát életben tartó gépeket, az olyan érzés volt, amin soha, egyetlen anyának sem lett volna szabad keresztülmennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik