Nagyvilág

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon

lovoldozes(210x140).jpg (Array)
lovoldozes(210x140).jpg (Array)

Ketten meghaltak, amikor többen tüzet nyitottak egy iszlámellenes szervezet eseményén. A legjobb karikatúra készítője tízezer dollárt kapott volna.

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában helyi idő szerint vasárnap este. Ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.

Az ABC televízió helyi csatornája, a WFAA rendőrségi forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a támadók járművében talán robbanóanyag volt, ezért tűzszerészek vonultak a helyszínre. Más lapok úgy tudják, hogy a két feltételezett elkövető vesztette életét, de a biztonsági erők egyik tagja is megsebesült. Az állapota nem életveszélyes – közölte Facebook-oldalán a garlandi városháza.

A támadók hátteréről egyelőre nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy tüzet nyitottak a rendezvényközpont előtt álló őrök egyikére. Az elkövetőkkel rendőrök végeztek.

A garlandi Curtis Culwell Központot sok rendőr védte a vasárnapi vitatott karikatúrakiállítás és -verseny miatt, amelyet a szélsőjobboldalinak és iszlámellenesnek tartott American Freedom Defense Initiative szervezett. A New York-i csoport 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott a provokatívnak tartott tárlaton szereplő legjobb karikatúra készítőjének. A Korán szigorú értelmezése szerint tilos Mohamed ábrázolása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik