Nagyvilág

Öt újságírót végzett ki az Iszlám Állam

terrorizmus (terrorizmus, )
terrorizmus (terrorizmus, )

Egy líbiai televíziós csatorna öt munkatársát végezte ki adzsihádista terrorszervezet Líbia keleti részén.

Faradzs al-Barasszi, a líbiai hadsereg egyik parancsnoka azt közölte, hogy az újságíróknak augusztusban veszett nyoma, amikor a keleti Tobruk városból utaztak Bengázi felé. Útjuk a radikális iszlamisták egyik fellegvárának számító Derna kikötővároson vezetett keresztül.

A tévécsatorna munkatársainak holttestét nemrégiben találták meg a kelet-líbiai al-Baidában. Barasszi tájékoztatása szerint az újságírókat az IÁ helyi szárnyának fegyveresei gyilkolták meg. A Líbiában egyre nagyobb befolyásra szert tevő dzsihadisták nemrégiben harminc etióp keresztényt végeztek ki az országban, írja az MTI.

Moammer Kadhafi néhai diktátor 2011. októberi halála óta belpolitikai káosz uralkodik az észak-afrikai országban, számos csoport küzd a hatalomért és a kőolajából származó jövedelemért. Az országban jelenleg két kormány és két parlament működik, miközben folyamatosak a fegyveres összetűzések a rivális csoportok között. A zűrzavart kihasználva az Iszlám Állam tavaly megvetette a lábát Líbiában, ahol több övezetet vett az ellenőrzése alá a keleti Szirt térségében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik