Nagyvilág

Utasok mentették ki a metrósínek közé zuhant kerekes székest – videó

Eletmentes-a-metroban(960x640).jpg (metró, )
Eletmentes-a-metroban(960x640).jpg (metró, )

Az életüket kockáztatták, hogy megmentsék az 54 éves férfit. A hősies mentést térfigyelő kamera rögzítette.

A motoros kerekes székkel közlekedő férfi az amerikai főváros egyik metróállomásán zuhant be a sínek közé a platformról, arccal előre esve a sínek közé. Az esetről készült felvételen – amit a washingtoni metrót üzemelő társaság hozott nyilvánosságra – látni lehet, hogy két férfi azonnal a sínek közé ugrik, hogy megmentsék a bajba jutott férfit, aki alig fél perccel később már újra a platformon volt.

A metrótársaság szóvivője a helyi sajtónak elmondta: a kerekes székes férfi nem szenvedett súlyos sérüléseket a zuhanáskor, csak az ajkai repedtek fel. Mike Tolbert közölte, egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi széke miért gurult le a platformról a sínek közé.

A férfi és megmentői életét érkező szerelvény nem veszélyeztette, a következő vonat ugyanis három megállónyira volt az esettől, az állomásvezető pedig értesítette annak vezetőjét arról, mi történt. Az utasok azonban olyan gyorsan cselekedtek, hogy végül nem kellett megállítani a szerelvényt. Ugyanakkor mind az áldozat, mind megmentői veszélyesen közel kerültek az áram alatt álló harmadik sínhez.

Olvasói sztorik