Nagyvilág

Obama, Kanye West és Kim Kardashian is a világ legbefolyásosabbjai között van

Time magazin (Time magazin)
Time magazin (Time magazin)

Kiijött a Time magazin listája, több elég meglepő névvel.

Barack Obama, Kanye West, Thomas Piketty, Kim Kardashian, a pápa és Marine le Pen is szerepel idén az amerikai Time magazin által a világ száz legbefolyásosabb emberéről összeállított listán.

A lista nem rangsor. A személyiségeket öt kategória szerint választották ki. A “titánok” között van Kanye West énekes és producer, Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, Kim Kardashian valóság show sztár, Janet Yellen, a FED elnöke és a 31 éves Elizabeth Holmes milliárdos.

Az “úttörők” között van Misty Copeland táncosnő, Reese Witherspoon amerikai és Emma Watson brit színésznő, továbbá Scott Kelly űrhajós.

A “művészek” között szerepel többek között Bradley Cooper színész, Tim McGraw countryénekes, Alexander Wang divattervező és John Oliver televíziós személyiség.

A “vezetők” közé sorolta a magazin Barack Obama amerikai elnököt, Angela Merkel német kancellárt, Raúl Castro kubai elnököt, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, Hillary Clinton volt amerikai külügyminisztert, Vlagyimir Putyin orosz elnököt, Samatha Power amerikai ENSZ-nagykövetet, Haider el-Abádi iraki és Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt, Jeb Bush volt floridai kormányzót, Marine le Pent, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetőjét, valamint Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt.

Az utolsó kategóriában, az “ikonokéban” találnu Ruth Bader Ginsburgot, az amerikai legfelső bíróság bírónőjét, Taylor Swift amerikai énekest, Diane von Fürstenberg divattervezőt, Thomas Piketty francia közgazdászt és Ferenc pápát.

Mint minden évben, az egyes személyiségek portréját a listán szereplők közül írták. Az amerikai elnök például Narendra Modi indiai kormányfő, David Cameron brit miniszterelnök pedig iraki kollégája portréját írta meg.

Barack Obama most tizedszer szerepel a listán, ami rekord. Hillary Clintont, aki a Demokrata Párt színeiben kíván indulni az elnökségért, nyolcadszor, Angela Merkelt hetedszer, Hszi Csin-ping kínai elnököt hatodszor, Kim Dzsong Unt ötödször,

Vlagyimir Putyin orosz elnököt negyedszer, Ferenc pápát, Benjámin Netanhajut és Elizabeth Warren demokrata párti szenátort harmadszor választották be a listára.

Az újak között szerepel a legfiatalabb legbefolyásosabb személyiség, a Nobel-békedíjas Malala Juszafzai pakisztáni diáklány. A listán, amelyen 40 nő szerepel, a legidősebb személyiség a 88 éves Bédzsi Kaid esz-Szebszi tunéziai elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik