Nagyvilág

Egy hónap alatt kétszer robbant fel egy bolgár lőszergyár

robbanas(430x286).jpg (robbanás, tűzoltó, )
robbanas(430x286).jpg (robbanás, tűzoltó, )

Még az is lehet, hogy szabotázs volt.

Egy hónapon belül másodszor voltak robbanások egy közép-bulgáriai lőszergyár területén. Kedd reggel egy közeli falu hatvan lakosát kimenekítették, de az első jelentések szerint senki sem sérült meg.

A Novinite angol nyelvű bolgár hírportál szerint a robbanások az Iganovo település közelében lévő BMZ-Szopot lőszergyár raktárában történtek.

Március 20-án ugyanennek a gyárnak egy másik raktárában kétezer rakéta robbant fel, de csodával határos módon senki sem sérült meg.

Sztefan Dancsev, a helyi önkormányzat vezetője elmondta, hogy a keddi robbanások idején senki sem dolgozott a gyárban. Iganovo faluból hatvan embert evakuáltak.

A hatóságok biztonsági okokból lezárták a Szófiát a fekete-tengeri Burgasszal összekötő autópálya egy szakaszát.
Ljuben Petrov, a gazdasági miniszter helyettese gyanúsnak nevezte, hogy rövid időn belül újabb robbanás történt a gyárban.

Bozsidar Lukarszki, a BMZ-Szopot vezetője ugyanezt gondolta. Felhívta a figyelmet, hogy a robbanások egy nappal a gyár újraindítása előtt történtek. Emil Kabaivanov, a közeli Karlovo város polgármestere szerint nem zárható ki a szabotázs lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik