Nagyvilág

Kétségbeesett harc folyt a delfinek életéért

delfin (delfin)
delfin (delfin)

Rengeteg állat sodródott a partra Japánban, a helyiek tucatjai próbálták megmenteni őket. Csak néhány vízi emlőst sikerült visszaterelni az óceánba.

Másfélszáz fehérajkú kardszárnyú delfin sodródott partra pénteken Japánban. A helyi lakosság és a parti őrség egész nap kétségbeesetten próbálta menteni őket, de csak elenyésző hányadukat sikerült visszajuttatni a Csendes-óceánba – tudósít az MTI.

156 tengeri emlős került szárazra, hetet tuszkoltak vissza a vízbe, a többi elpusztult. Egy részüket szándékosan altatták el, mert reménytelennek látszott a megmentésük.

Az emberek felbolydultak, rengetegen locsolták vödörrel az állatokat, mások vizes törölközőkkel próbálták megóvni őket a kiszáradástól. Több delfint visszavittek a tengerbe, a mélyvíz felé próbálták terelni őket, de az áramlat megint a part felé sodorta őket.

Az elpusztult delfineket a lakosok eltemették.

Hasonló esetek már előfordultak a környéken, 2011-ben mintegy ötven delfin pusztult el a közelben. Tudósokat várnak a helyszínre, hogy megfejtsék a tömeges partra vetődés rejtélyét. Egy kutató azt mondta: a homokpadok elnyelhették a delfinek által tájékozódásra használt ultrahangokat, ezért tévedhettek el.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik