Nagyvilág

Az ovisokkal fényeztetett kormányablak semmi Kelet-Ukrajnához képest

Az alsósok műsorral, levelekkel, versekkel kedveskedtek a szakadár katonáknak.

Hogy ki voltunk borulva (joggal), amikor láttuk a képsorokat, amelyeken a szegény mórahalmi óvodások kormányablakot dicsőítenek! De a „Még sok dolog lehet, de nekem elég ennyi; a kormányablak munkája biztosan nem semmi” kutyafüle ahhoz képest, ami itt alább következik.

Egy videót láthatunk, amelyből kiderül, hogy a kelet-ukrajnai Makejevka (Makiivka) város iskolájába ellátogattak a Donyecki Népköztársaság Hadseregének katonái. Vagy, ahogy a videó leírásából kiderül: a DNK népi felszabadító hadserege Kelet nevű egységének harcosai.

A 47-es számú általános iskola diákjai dalokkal, ajándékokkal várták a felkelőket. A tanítónő szavaiból kiderül: „A jelenlegi helyzetben nagyon fontos a hazafias nevelés” – ezért készültek egy kis műsorral az 1-4 évfolyam tagjai. És az is lényeges, hogy „a gyerekek tisztában legyenek az új köztársaság, a Novorosszija születésével”.

A felvétel végén a katona úr elmondja: a kis koncert befejeződött, a gyerekek örültek a felkelőknek, akikről tudják, hogy az ő védelmezőik. A harcoló alakulat tagjai faliújságot ajándékoztak a diákoknak, a tanulók pedig levelekkel, versekkel kedveskedtek a felszabadító hadsereg tagjainak.

„A gyerekek, tudják, mi az a háború, és nagyon szeretnék, ha béke lenne” – mondja a katona bácsi a látogatás után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik