Nagyvilág

Felszállás előtt összeverekedett két pilóta

air india (air india)
air india (air india)

Ezek után vitték el a repülőjáratot Dzsaipurtól Delhiig. Jelenteniük kellett volna a csetepatét, de nem tették meg – felfüggesztették őket.

Elképesztő dolog történt az Air India légitársaság egyik járatán – felszállás előtt úgy összebalhézott a kapitány és a másodpilóta, hogy verekedés lett belőle. Az esetet jelenteniük kellett volna, ami valószínűleg a felszállás elhalasztásához vezetett volna, de csak utólag derült fény a balhéra – írja az Independent.

Úgy tudni, hogy a kapitány a felszállás előtti adategyeztetés közben kapta fel a vizet, de a másodpilóta kezdte a verekedést, mert személyes sértésként élte meg a pilóta szavait. Ennek ellenére elvitték a gépet Dzsaipurtól Delhiig, ott jelentette a kapitány a történteket. Ezután mindkettejüket felfüggesztették, amíg tartanak a vizsgálatok.

Az Air India légitársaság szóvivője a sajtó érdeklődésére tagadta, hogy tettlegességig fajult volna a vita, szerinte csak szóváltás történt a kapitány és a másodpilóta közt és felszállás előtt rendezték a nézeteltérést. A légitársaság más alkalmazottai viszont arról számoltak be, hogy a másodpilótának korábban is voltak balhéjai, egyszer kihívott egy kapitányt a pilótafülkéből verekedni.

Az Independent emlékeztet arra, hogy a két héttel ezelőtti, Alpokban történt repülőkatasztrófa kapcsán egyre nagyobb figyelem irányul a pilóták lelkiállapotára. A tragédia nyomán az Indiai Kereskedelmi Pilóták Szövetsége is megszólalt és arra hívta fel a figyelmet, hogy az országban nagy stressznek és túlterheltségnek vannak kitéve a légitársaságok dolgozói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik