Nagyvilág

Elaltatnák Berlin kabalamedvéjét

schnute (schnute)
schnute (schnute)

Schnute öreg és gyengélkedik. Az állatvédők javaslata nagy felháborodást keltett.

Nagyon rossz bőren van Schnute, Berlin 34 éves kabalamedvéje – írja a VS.hu. A barnamedvék a vadonban általában 25 évet élnek, ebből is látszik, hogy az állat már nagyon öreg, ráadásul két éve egyedül él, mióta meghalt lánya. A Berlini Medveszövetség azt kérte a helyi állategészségügyi hatóságtól, hogy ne hagyják tovább szenvedni Schutét, inkább altassák el, miután súlya nagy részét is elvesztette és járni is alig tud.

A medveszövetséget sokan azzal vádolták meg, hogy meg akarják ölni Schnutét, de erre egy újabb közleményt adtak ki, melyben azt írták, hogy a barnamedve szenved és a szenvedésén lehetetlen enyhíteni. Ráadásul az állatvédők szerint nagyon kicsi helyen kénytelen élni, nem messze a berlini városházától, de a helyi képviselő-testület elutasította átköltöztetését, mert az általuk felkért szakértők úgy döntöttek, Schnute már túl öreg ahhoz, hogy biztonságosan elszállítsák.

A medveszövetség ezen felháborodott és azt is felajánlották, hogy bármikor átszállítják az állatot egy olyan helyre, ahol jobb körülmények közt, méltóságteljesebben érne véget az élete.

Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik