Nagyvilág

Nem bízik a román jogi eljárásokban Markó Attila, ezért nem menne vissza

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerdán lemondott parlamenti képviselője, akinek az előzetes letartóztatásához kérte a parlament hozzájárulását a román korrupcóiellenes ügyészség (DNA).

A december óta Magyarországon tartózkodó politikus az egyik közösségi portálon írásban válaszolt az MTI kérdéseire. Közölte: megszüntette a romániai jogi eljárások iránti bizalmát a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének a visszaszolgáltatása miatt ellene kirótt hároméves felfüggesztett börtönbüntetés, és az a tény, hogy a DNA csupán azért kéri az előzetes letartóztatását, mert tagja volt a kártérítéseket megítélő bizottságnak.

„Számomra nem megoldás, hogy hosszú évek múlva kiderül, hogy igazam volt, miközben engem jogtalanul bezárnak, elnémítanak és meghurcolnak” – nyilatkozta a politikus.

Markó Attilát tavaly novemberben jogerősen három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumnak a református egyház részére történt visszaszolgáltatása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik