Nagyvilág

Levágott ujjból azonosították a terroristavezér halálát

fülöp szigeteki terrorista (terrorista, fülöp-szigetek, )
fülöp szigeteki terrorista (terrorista, fülöp-szigetek, )

Az FBI megerősítette, hogy januárban egy Fülöp-szigeteki rajtaütés során meghalt a szervezet által leginkább keresett terroristák egyike, Zulkifli bin Hir.

Az amerikai külügyminisztérium korábban ötmillió dolláros jutalmat ajánlott bin Hir, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges Dzsemaja Iszlamija malajziai tagja elfogásáért. A Marvan néven is ismert férfit az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek hatóságai több robbantásos merénylettel gyanúsították, írja a Business Insider.

A nyomozók szerint Zulkifli bin Hir halálának megerősítése azért tartott ilyen sokáig, mert a rajtaütés, amelyben megölték, véres összecsapásba torkollott, 44 kommandós is életét vesztette.


 Zulkifli bin Hir
Kép: Europress Fotóügynökség 

Marvannak egyszer már halálhírét keltették, három éve a Fülöp-szigeteki hadsereg azt közölte, hogy a férfi meghalt egy légicsapásban. A terrorista azonban tavaly felbukkant Mindanao szigetén a Moro Iszlám Felszabadítási Front védelmét élvezve.

Azt, hogy tényleg ő halt meg, azt egy ujjból állapították meg minden kétséget kizáróan. A testrészt az USA-ba vitték, ahol elvégezték a DNS-vizsgálatot. A támadás után akkora volt a felfordulás, hogy a teljes testet nem tudták vizsgálati célokból elszállítani, csak egy ujj maradt az azonosításhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik