Nagyvilág

Két hét múlva faggatják a kémgyanúba keveredett jobbikost

Kovacs-Bela(650x433).jpg (Kovács Béla)
Kovacs-Bela(650x433).jpg (Kovács Béla)

Kovács Béla zárt ajtók mögött mondhatja el álláspontját, majd az Európai Parlament igazságügyi bizottsági tagjainak kérdéseire kell választ adnia.

Kitűzték az időpontot az Európai Parlamentben Kovács Béla meghallgatására – a kémgyanúba keveredett jobbikos április 16-án zárt ajtók mögött mondhatja el álláspontját, majd az igazságügyi bizottság tagjainak kérdéseire kell válaszolnia, mielőtt szavaznak az ügyében elkészülő jelentésről – írja a Magyar Nemzet.

Kovács mentelmi jogának felfüggesztéséről március elején már tárgyaltak, de ezen az EP-képviselő még nem vehetett részt. A jobbikos politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tavaly áprilisban tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy Kovács konspiratív módon rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal és havonta látogat Moszkvába. Egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.

A jobbikos képviselő korábban többször visszautasította az őt ért vádakat, az Európai Parlamentben viszont elegendő okot látnak arra, hogy tárgyaljanak ügyéről.

 
Fotó: MTI 

Korábban megírtuk: az Origo értesülése szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala eljárást indított Kovács Béla jelenlegi és Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen, alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel gyanúsítják őket. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője erre azt mondta: sem a párt, sem az érintett képviselők nem tudnak a vizsgálatról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik