Nagyvilág

Lezuhant repülő: a hét végéig azonosíthatják az áldozatokat

Legkésőbb a hét végére valamennyi áldozatot azonosíthatják. A katasztrófa helyszínén 800-an dolgoznak, köztük különleges katonai egységek és több száz csendőr.

Erről Francois Hollande köztársasági elnök a német-francia kormánykonzultáció után Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót. Angela Merkel köszönetet mondott a francia hatóságoknak a kutató, mentő akcióban végzett áldozatos munkáért, illetve a katasztrófa helyszínének térségében élőknek, amiért jószívűen, vendégszeretettel és odaadással törődnek az áldozatok hozzátartozóival. Németország és Franciaország az idei első negyedév próbatételei nyomán az eddiginél is erősebben kapaszkodik össze – emelte ki a német kancellár. 

A Germanwings német légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe, fedélzetén 150 emberrel március 24-én délelőtt csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a gép másodpilótája bezárkózott a pilótafülkébe, és valószínűleg szándékosan kormányozta a repülőt a hegyoldalnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik