Nagyvilág

Lezártak egy osztrák utat a magyarok elől

osztrák útlezárás (osztrák útlezárás)
osztrák útlezárás (osztrák útlezárás)

Elegük lett Somfalva lakóinak az ingázókból, a polgármester szerint alkalmatlan az út ekkora forgalomra.

Elegük lett a burgenlandi Somfalva (Schattendorf) lakóinak abból, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva irányából naponta több mint kétezren lépték át a határt, ezért lezárták a két település közti utat – számolt be az osztrák köztévé. Johann Lotter, Somfalva polgármestere közölte: ilyen átmenő forgalomra az út nem alkalmas, ezért már csak a kerékpárosok és a mezőgazdasági gépek léphetik ott át a határt hétköznapokon reggel öt és nyolc, valamint délután négy és este hét óra közt.

Az elmúlt időszakban nőtt meg jelentősen a forgalom az egyre nagyobb számban ingázó magyar munkavállalók miatt. Ők az ORF beszámolója szerint kedden reggel a magyar oldalon letették az autóikat, majd gyalog mentek tovább Ausztria felé. Egy felháborodott magyar autós azt mondta, ha nálunk vezetnének be hasonlót, az egyből felzúdulást keltene.

Az Osztrák Néppárt helyi képviselője közös megoldást szorgalmaz, hogy megszűnjön a magyar és osztrák falu közti utat terhelő ingázó forgalom. Ágfalva polgármestere ugyanakkor kifogásolta az osztrák döntést, mert a falun áthaladó forgalmat jelentősen érinti a szabályozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik