Nagyvilág

Teljesen összeomlott a másodpilóta édesapja

Andreas Lubitz (lezuhant repülő, andreas lubitz)
Andreas Lubitz (lezuhant repülő, andreas lubitz)

Egy megtört ember - így jellemezték Andreas Lubitz apját, aki érthetetlenül áll fia tette előtt. A 28 éves másodpilóta 150 emberrel a fedélzeten vezette az Alpoknak a Germanwings gépét.

Teljesen összetört Andreas Lubitz édesapja. Az egész dráma terhét cipeli, az egész élete összeomlott – írja a Daily Telepgraph.

Andreas Lubitz szülei eddig még nem álltak a nyilvánosság elé a keddi tragédia óta. Elutaztak Franciaországban, ahol kihallgatta őket a rendőrség, és részt vettek egy megemlékezésen. A német hatóságok is felkeresik majd őket, ha hazatértek.

Bernard Bartolini, a tragédia közelében található Prads-Haute-Bléone kisváros polgármestere beszélt Lubitz apjával. “Az egész élete romokban hever. Hihetetlen sajnálatot érzek iránta: nemcsak azért, mert elveszítette a fiát, hanem azért mert, mert egy olyan tragédia középpontjában áll, amelyet nem ő idézett elő” -nyilatkozta a polgármester.

Kedden a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata 150 emberrel a fedélzetén lezuhant a Francia-Alpokban. Ahogy a fekete doboz elemzése után kiderült, a főpilóta kiment a pilótafülkéből, ahova nem tudott visszatérni, mert Andreas Lubitz nem engedte be.

Később az is kiderült, hogy Lubitz szándékosan vezette hegynek a gépet, és hogy titkolta betegségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik