Nagyvilág

Híre ment a világban a miskolci számozott utcáknak

miskolci-szamozott-utcak(210x140).jpg (miskolc)
miskolci-szamozott-utcak(210x140).jpg (miskolc)

A Fidesz megígérte, hogy „rendet tesz”, de nem jutottak tovább annál, hogy kirakják a romákat és eldózerolják a házakat – írja a FAZ.

A miskolci számozott utcák felszámolásáról közölt riportot a német konzervatív napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szombati számában.

A „Csak számok, nevek nincsenek” című írásban az szerepel, hogy a számozott utcákból álló szegénynegyed felszámolását azzal indokolták, hogy a közeli focistadion fejlesztésének útjában állnak a házak, de a helyzet valójában az, hogy a Miskolcon vezető Fidesz egyszerűen meg akar szabadulni a telepen élő romáktól.

A riport emlékeztet arra, hogy a „romatelep” kérdése központi téma volt a tavalyi önkormányzati választáson és a Fidesz annak is köszönheti többségét, hogy Kriza megígérte: „rendet tesz”. Ugyanakkor nem látni koncepciót, hogy mi lesz azután, hogy kirakják a romákat és a házakat letarolják bulldózerrel. A környező településeken ráadásul elindultak olyan kezdeményezések, melyek arról szólnak, hogy nem akarják befogadni a felszámolásra kijelölt telepről származó embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik