Nagyvilág

Meglett a jemeni elnök: Rijádban van, Egyiptomba utazik

Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök, akinek hollétéről az elmúlt napokban ellentmondásos hírek érkeztek, a szaúdi fővárosban van.

Szaúdi híradásokban felvételeket játszottak be arról, amint az államfőt a rijádi repülőtéren köszönti a szaúdi védelmi miniszter. Hádi közölte: szombaton Rijádból Egyiptomba utazik az Arab Liga csúcsértekezletére.

Abed Rabbo Manszúr Hádi február 21-én menekült el a fővárosból, Szanaából a déli nagy kikötővárosba, miután a síita húszi felkelők arra kényszerítették, hogy lemondjon tisztségéről. Ádenben azonban visszavonta lemondását, és a Perzsa-öböl menti országok támogatásával új hatalmi bázist alakított ki.

Az elmúlt napokban ellentmondásos hírek érkeztek Hádi hollétéről, miután a felkelők előrenyomultak Áden irányában. Szerdán olyan hírügynökségi jelentések láttak napvilágot, hogy Abed Rabbo Manszúr Hádi hajóval távozott a kikötővárosból, de csütörtökre virradóra az államfő kabinetfőnöke ezt tagadta, mondván, az elnök továbbra is az ádeni bázisán tartózkodik, és megelégedéssel fogadta azt, hogy az Öböl-menti arab monarchiák Szaúd-Arábia vezetésével légi hadjáratot indítottak a jemeni síita húszi lázadók ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik