Nagyvilág

Élő adásban tartóztatták le az ukrán katasztrófavédelem vezetőjét

ukrajna letartóztatás (ukrajna)
ukrajna letartóztatás (ukrajna)

A kormányülés közben csattant a bilincs. A belügyminiszter azt mondta: nem színháznak, hanem elrettentésnek szánta a jelenetet.

Szerdán élő tévéadásban közvetített kormányülésen tartóztatták le az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetőjét és helyettesét – tudósít az MTI. Újságírók jelenlétében, kamerák kereszttüzében csattant a bilincs Szerhij Bocskovszkij és Vaszil Sztojeckij kezén, akiket állami beszerzések kapcsán sikkasztással gyanúsítanak.

 Europress

Arszen Avakov belügyminiszter adott utasítást, hogy a kormányülésen vegyék őrizetbe a két gyanúsítottat. A nagy médianyilvánosság előtt végrehajtott letartóztatásról kijelentette: azt nem színháznak, hanem elrettentésnek szánta. Hozzátette, hogy a hatóságok fél éven át folytattak nyomozást a katasztrófavédelemnél zajló ügyletek kapcsán: a közbeszerzéseket a szolgálat egy magáncégen keresztül bonyolította, amely off-shore cégnek utalt közpénzeket, onnan pedig a katasztrófavédelem vezetőinek külföldi bankszámláira.

A katasztrófavédelem áron felül vásárolt üzemanyagot két magánvállalattól, melyek az ár 15-20 százalékát visszautalták a két vezetőnek. Ráadásul a szolgálat több megyei részlege is kenőpénzeket fizetett az őrizetbe vetteknek, ezért a belügyminiszter bejelentette: minden részleget átvilágítanak, a korrupciós lánc résztvevői ellen eljárást indítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik