Nagyvilág

Egész osztályát gyászolja a német gimnázium

német gimnázium (német gimnázium)
német gimnázium (német gimnázium)

„Tegnap sokan voltunk. Ma egyedül vagyunk” – ez a felirat áll annak az iskolának a bejárata előtt, melynek egy egész osztálya a lezuhant gépen utazott.

„Semmi nem olyan az iskolában, mint előtte volt” – ezt mondta az újságíróknak Ulrich Wessel, annaka a gimnáziumnak az igazgatója, melynek egy egész osztálya azon a gépen volt, ami kedden délelőtt lezuhant a Francia Alpokban.

„Egy héttel ezelőtt tizenhat diákunk és két tanárunk boldogan vágott neki a csereprogramnak. Az egyik kollégánk alig hat hónapja házasodott meg” – mondta Wessel, aki megköszönte a világ minden tájáról érkező részvétnyilvánításokat.

Sylvia Löhrmann, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány iskolaügyi minisztere elmondta: az iskolába nem kevesebb, mint ötven szakembert, köztük pszichológusokat küldtek, hogy segítsenek feldolgozni a gyászt a diákoknak és a tanári karnak, akik közeli barátaikat veszítették el.

„Tegnap sokan voltunk. Ma egyedül vagyunk” – a The Local német kiadása szerint ez a felirat áll az iskola előtt. A bejárati lépcsőt mécsesekkel rakták ki.

Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik