Nagyvilág

Egy köpés miatt bekamerázták az osztálytermet

bekamerázták az osztálytermet (bekamerázták az osztálytermet)
bekamerázták az osztálytermet (bekamerázták az osztálytermet)

Egy kolozsvári iskola igazgatója kemény döntést hozott azután, hogy egy diák leköpött egy tanári széket. Mivel nem lett meg a tettes, kollektív büntetésként bekameráztatta az osztálytermet. Ezzel nem mindenki értett egyet, kedden le kellett szedni a kamerát.

Furcsa megfigyelési botrány robbant ki Erdélyben: a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium XI. osztályának termét bekamerázták egy köpet miatt – írja a Transindex erdélyi hírportál. A diákok persze felháborodtak, hogy egy leköpött tanári szék miatt ilyen módszereket alkalmaz az iskola, de Popa Márta igazgató megvédte a döntést. A lap úgy tudja a diákoktól, február 17-én történt az incidens, a kamerákat 25-én szerelték fel, és nyolc órában figyelik a termet. A szülőket erről nem értesítették.

Az igazgatónő szerint kaptak engedélyt a főtanfelügyelőségtől a kamerára, ami nem vesz hangot. Szerinte a gyerekek és a tanárok védelmében kellett ezt meglépni. A felvételeket nem teszik közzé, és amint kiderül a köpködő személye, leszerelik a kamerát, amivel szerinte a szülők is egyetértettek. A helyzet alakulása mást mutat, kedden két egymás utáni szülői értekezletet követően leszedték a kamerákat.

Az osztály amúgy nemes bosszút állt, készített egy Való világos paródiavideót az egész orwelli történetről. Osztályvideóhoz képest elég jó, tízezres nézettséget értek el vele a YouTube-on.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik