Nagyvilág

Politikusok is érintettek a pedofil ügyekben

bilincs, öltöny, politikus (bilincs, öltöny, politikus)
bilincs, öltöny, politikus (bilincs, öltöny, politikus)

Az angol rendőrség évtizedeken át hallgatott el pedofil ügyeket. Egy most kezdett vizsgálat szerint egyes rendőrök bizonyítékokat tüntettek el, lassították a nyomozást. A gyerekmolesztálási esetekben politikusok is érintettek voltak

Három évtizeden keresztül akadályozták angol rendőrök, hogy gyerekmolesztálási ügyek végére pont kerüljön. 1970 és 2000 között több ügyben sem jutott semmire a híres Scotland Yard, illetve sok mindenre jutott, de az összegyűjtött bizonyítékok egy részét megsemmisítették – írja a France24.com.

A pedofil ügyekben több politikus és rendőri vezető is érintett volt. Az ügyet most a BBC-n keresztül nyilvánosságra hozó egykori rendőr felidézett egy esetet, amikor egy liberális képviselőt értek in flagranti fiatal fiúkkal, majd néhány óra múlva szabadon is kellett bocsátaniuk.

Később a hivatali titkokra vonatkozó törvényre hivatkozva kötelezték őket a bizonyítékok eltüntetésére. A BBC riportjából az is kiderült, hogy a szexpartikra rendelésre szállították a gyerekeket. Az egyik érintett fiú tavaly decemberben beszélt a rendőröknek az őt ért szexuális molesztálásról, arról, hogyan vitték őket London külvárosaiba, katonai bázisokra, egyben azzal is megvádolt akkori ismert figurákat, hogy közük lehet 3 gyerek halálához.

Tavaly nyáron már kiderült, hogy 2000 előtt 114 gyerekmolesztálási dosszié tűnt el a rendőrségről, ezekben volt olyan is, amiben politikusok érintettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik