Nagyvilág

Ő Amerika legjobban kereső nője

Martine Rothblatt (Martine Rothblatt)
Martine Rothblatt (Martine Rothblatt)

Martine Rothblatt ráadásul nagyon érdekes dolgokat csinál.

Martine Rothblatt mesterséges intelligenciával szimulálta az emberi agyat, hogy ezzel lemásolja a feleségéét. Ő a United Therapeutics nevű biotech cég vezérigazgatója. 

A Serius XM rádión beszélt a munkájáról, és arról, hogy ő nem csak az Egyesült Államok legtöbbet kereső nője, de ő a legtöbbet kereső transznemű is. Martine ugyanis Martin Rothblatt néven született. 

Tőbbek között ő és az egyik társa találta ki azt, hogyan lehet úgy módosítani a disznók DNS-ét, hogy szervátültetésnél emberekben is használhatóak legyenek. 

 

A felesége elméjét úgy másolta le, hogy egy csomó robotkutatóval lemásoltatta minden szokását, az érzelmeit, a reakcióit és a viselkedését. A csapat egy olyan robotot alkotott, ami képes kommunikálni, beszélgetni, még hihető twitterüzeneteket is írt a felesége helyett. 

Rothblatt azt szeretné, ha a felesége egyszer meghal, akkor tovább élhessen az ő másával. Még a hallgatóság is annyira zavarbajött, amikor bemutatták, hogy csak tátogtak. Rothblatt hatmilliárd dolláros cégét még akkor indította el, amikor a lánya megbetegedett. Mára ő lett a legjobban fizetett nő az egész országban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik