Nagyvilág

Dokumentumfilmben bukott le a gyilkos milliárdos

Robert Durst (Robert Durst)
Robert Durst (Robert Durst)

Saját magát buktatta le egy amerikai ingatlanmilliárdos a róla készült dokumentumfilmben. Robert Drustot több mint három évtizede gyanúsítják felesége eltűnésével. A forgatáson véletlenül elszólta magát, és bevallotta a gyilkosságot. Halálra ítélhetik.

Az HBO több éven keresztül forgatta dokumentumfilmjét a New York-i milliárdosról. A lebuktató felvétel 3 éve készült, amikor Drust éppen a WC-n volt és elfeledkezett arról, hogy be van mikrofonozva. Ekkor azt morogta maga elé: „Mit csináltam? Mindegyiket megöltem, jó hogy.” Ám az elejtett mondatok csak nemrég vágás közben tűntek fel a film készítőinek.
Robert Drust felesége 1982-ben tűnt el New York egyik külvárosában.

A rejtély egészen mostanáig megoldatlan maradt. Bár 2000-ben úgy tűnt, nyomra akadnak a rendőrök, ki akarták hallgatni egy maffiózó lányát az ügyben, de őt a tanúvallomás előtti napon meggyilkolták. Sokáig ennek az ügynek gyanúsítottja volt Drust.

A 71 éves New York-i milliárdost szombaton vették őrizetbe, nem sokkal az HBO-dokumentumfilm bemutatása előtt. Az FBI gyanúja szerint külföldre akart szökni, mert álnéven tartózkodott abban a szállodában, ahol a bilincs kattant a kezén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik