Nagyvilág

Paksi blokkolás: nem ad ki helyreigazítást a Financial Times

kovács zoltán (kovács zoltán)
kovács zoltán (kovács zoltán)

„Amit megírtunk, az úgy pontos és hiteles” – mondta a brit gazdasági lap munkatársa azután, hogy a magyar kormány cáfolni igyekezett a csütörtök esti cikkükben megjelent értesülést.

„Kitartunk a sztori mellett” – közölte a Financial Times újságírója a HVG.hu-nak arra a kérdésére, hogy eleget tesznek-e a kormány helyreigazítási kérelmének. A lap csütörtökön arról írt, hogy az Európai Unió blokkolta a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodást.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár még csütörtök éjjel közölte, hogy helyreigazítási kérelemmel fordult a magyar kormány a Financial Times szerkesztőségéhez. Navracsics Tibor magyar uniós biztos ugyanakkor megerősítette a lap értesüléseit. Pénteken reggel Kovács sajtótájékoztatón ismételte meg, hogy a kormány álláspontja szerint nem igazak a cikkben leírtak.

A cikk egyik szerzője megerősítette, hogy a magyar kormány helyreigazítási kérelemmel élt, de azt mondta: ennek nem adnak helyt, a cikkben leírtak valósak és pontosak.

A Hír24-nek pénteken Jávor Benedek európai parlamenti képviselő elmondta: nehézségekbe ütközhet az Európai Bizottság elvárásainak teljesítése. Bár a kormány azt állította, hogy tárgyal az amerikai Westinghouse-szal fűtőelemek beszállításáról, a vállalat ezt kategorikusan cáfolta.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik