Nagyvilág

Nyemcov-gyilkosság: a volt orosz miniszterelnök is megszólalt

mihail kaszjanov (mihail kaszjanov)
mihail kaszjanov (mihail kaszjanov)

Mihail Kaszjanov sem hiszi el, hogy vallási okból ölték volna meg az orosz ellenzéki politikust.

Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök kétségbe vonja azt a magyarázatot, ami szerint azért ölték meg Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikust, mert negatív kijelentéseket tett az iszlám vallásra – tudósít az MTI.

Kaszjanov elmondta: Nyemcov az oroszországi kisebbségek, különösképp a muzulmán közösség jogainak védelmezője volt. A politikus, aki még 2000-ben, már ugyancsak Putyin elnöksége alatt volt kormányfő, hozzátette, hogy Borisz Nyemcov a csecsenföldi háború heves ellenzője volt.

Hazugság, hogy Nyemcovot muzulmánok ölték meg – mondta a volt miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak továbbra is nyomást kell gyakorolnia Putyinra az oroszországi jogsértések miatt.

Hétfőn számoltak be arról orosz rendőrségi források, hogy Zaúr Dadajev, a gyilkosság első számú gyanúsítottja azt vallotta, azért ölték meg a politikust, mert negatív kijelentéseket tett a muszlimokra. Ezt nemcsak Kaszjanov, de az egész orosz ellenzék kétkedve fogadta, úgy gondolják, ezzel akarják elterelni a figyelmet Putyinról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik