Nagyvilág

Lézerrel játszott, elfogták

lézer (lézer)
lézer (lézer)

Amerikában egyre több gondot okoznak a repülőgépek pilótáit elvakító „vicces kedvű” emberek. Súlyosan életveszélyes, amit művelnek.

Három pilótát is elvakított, sőt szemsérülést is okozott nekik egy bronxi férfi, aki egy zsebre vágható lézerrel játszadozott New Yorkban – írja a New York Times.

A szövetségi légügyi hatóság értesítette a rendőröket hétfőn éjjel arról, hogy lézerrel zavarták meg a La Guardia repülőtérről felszálló és ott landoló gépek pilótáit. A rendőröknek könnyű dolguk volt, a helyszínen megállapították, melyik házból indul ki a fénycsík. Bekopogtak a házba, ahova egy középkorú nő betessékelte őket, majd a hűtő tetején meglátták a fény forrását, rajta „Laser 303” és „Veszélyes” felirattal. Az eszköz a nő 36 éves fiáé volt, aki elismerte, hogy játszadozott vele aznap este.

Az elmúlt években egyébként egyre több gondot okoznak a hasonló esetek, olyannyira, hogy az FBI kampányba kezdett ellene: tízezer dollárt ajánlottak fel azoknak, akik segítenek azoknak az embereknek a kézre kerítésében, akik repülőgépekre irányítanak lézert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik