Nagyvilág

Felakasztotta kutyáját, mert rumlit csinált a lakásban

Cabela (kutya, )
Cabela (kutya, )

Majd a testét egy quad mögé kötözve vonszolta egy tóhoz, és beledobta. Ugyanaznap egy másik ebet a közelgő vonat elé kötözve találtak a rendőrök a közelben.

Két szörnyű állatkínzásos eset miatt került be a nemzetközi sajtóba az „őrült amerikai államként” elhíresült Florida. Mindkét esetben egy-egy fiatal pitbull volt az áldozat, de egyikük szerencsére túlélte a megpróbáltatásokat.

Az első áldozat egy 18 hónapos kutya volt, akit gazdája azért büntetett halállal, mert rumlit csinált a lakásában. A New York Daily News beszámolója szerint a 29 éves Victor Solano először azt tervezte, hogy agyonlövi a rendetlenséget okozó ebet, és ehhez a szomszédoktól próbált fegyvert szerezni, de nem járt sikerrel. Ekkor fogott egy kötelet, és fára felakasztott a kutyát.

A kutya testét ezután odakötözte quadjához, majd egy kis tóhoz hajtott vele, maga után vonszolva az ebet, a maradványokat pedig a vízbe dobta. Solanót még aznap letartóztatták, és állatkínzás bűntette miatt indítottak eljárást ellene. A rendőrség közlése szerint a 29 éves férfi korábban már büntetve volt lopás és betörés miatt, és többször is letartóztatták hasonló vádak, valamint családon belüli erőszak és illegális fegyvertartás miatt.

Ugyanaznap, amikor az eset történt, egy másik megkínzott fiatal pitbull-keveréket is találtak a floridai rendőrök egy vasúti sínre kötözve, nem messze attól, a helytől, ahol az előző eset történt – közölte az NBC News. A nagyjából másfél éves kutyát egy övvel kötözték oda ismeretlenek, miután nyakon lőtték.

Az eb életét a rendőrök mentették meg, akiket azután riasztottak helyiek, hogy több lövéshangot hallottak. A rendőrök az utolsó pillanatban találták meg a sínekre kötözött kutyát, egy vonat ugyanis már közelített felé, amikor rábukkantak. A rendőrök megállították a szerelvényt, hogy ki tudják szabadítani az állatot, akit gyorsan egy állatkórházba vittek, ahol sikerült megmenteniük az életét. Bár az orvosok először még azt hitték, hogy amputálniuk kell jobb mellső lábát, a végtagot megmentették. 

 Cabela az őt megmentő egyi floridai rendőr kezében
Fotó:Tampa Police 

A Cabela névre keresztelt kutya négy hónappal korábban tűnt el gazdái otthonából. Azt egyelőre nem tudni, hogy elrabolták, vagy megszökött. A kutyát megkínzó embert, vagy embereket még nem találták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik