Nagyvilág

Autóval ment be a metróállomásra egy részeg sofőr

Autó a metróban (autó, metró, állomás, dortmund, )
Autó a metróban (autó, metró, állomás, dortmund, )

A 31 éves katona egy metrószerelvényt követve jutott be az állomásra, miután majdnem egy kilométert haladt a síneken.

Az erősen ittas sofőr szombat hajnalban, nem sokkal öt óra után hajtott be egy dortmundi metróállomásra autójával, miután egy kereszteződésben elnézte az irányt, és ráhajtott a metrósínekre – jelentette a helyi sajtó. A férfi nagyjából nyolcszáz métert tett meg, mire autója megakadt az állomáson, ami után nem tudott semerre sem menni. A „megállás” meglehetősen erős lehetett: az autóról készült fényképeken látni, hogy kinyíltak a légzsákok.

A metróközlekedés több órán át állt az érintett területen, mivel az autót csak nagy nehézségek árán tudták csak kiszabadítani a tömegközlekedési vállalat munkatársai. A beszámolók szerint a részeg sofőr háromezer eurós kárt okozott. A férfi egyébként a Bildnek elmondta: semmire sem emlékszik az esetből. Csak arra, hogy egy éjszakai klubból kilépve beül az autója, majd a következő emléke, hogy az állomáson van, és két rendőr megy oda hozzá.

Az esetről videófelvétel is készült, de a metróhálózat biztonsági kamerái által rögzített videót nem hozták nyilvánosságra. „Csak a rendőrség kapja meg, senki más” – közölte a Ruhr Nachrichten című lappal a helyi tömegközlekedési vállalat szóvivője. Az állomáson megállt autóról ide kattintva tud megnézni egy 12 fényképből álló galériát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik