Nagyvilág

Putyin médiája szerint féltékenység miatt ölhették meg Nyemcovot

nyemcov-gyilkosság (nyemcov-gyilkosság)
nyemcov-gyilkosság (nyemcov-gyilkosság)

A kormányközeli orosz hírtévé csavaros elméletekkel állt elő az ellenzéki politikus meggyilkolása után.

Az orosz hatalomhoz közeli kereskedelmi hírtévé, a LifeNews szerint féltékenység állhat Borisz Nyemcov ellenzéki politikus megölésének hátterében. Név nélkül nyilatkozó hatósági forrásra hivatkozva a tévé közölte: a nyomozás során vizsgálják a „hétköznapi konfliktus” eshetőségét, miután úgy tudják, a nő, akivel a politikus sétált, Nyemcovtól teherbe esett és nemrég Svájcban járt abortuszon.

Az orosz törvényhozás képviselője, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt vezetője, Nyikolaj Kovaljov szintén a féltékenység miatt megrendelt bérgyilkosság verzióját próbálta erősíteni. Szerinte alapesetben megölték volna a tanút, Nyemcov barátnőjét is vagy olyan pillanatot választottak volna a gyilkosságra, amikor az áldozat egyedül van.

A Putyin-közeli tévé a nyomozócsoport egy állítólagos, név nélkül nyilatkozó tagját is megszólította, aki szerint Nyemcov gyakran utazott Ukrajnába és aktív kapcsolatot tartott fenn „háborúpárti erőkkel, akiknek az a céljuk, hogy megdöntsék a hatalmat Oroszországban”. A LifeNews fejtegetése szerint azonban „az orosz társadalom megszilárdult, megértették, hogy nem várhatnak eredményt Nyemcovtól, így valószínű, hogy a politikustól támogatói akartak megszabadulni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik