Nagyvilág

Kormánytagok is megsérültek a szomáliai merényletben

al-Shabaab (al-Shabaab)
al-Shabaab (al-Shabaab)

Terroristák rohantak meg egy szállodát, ahol miniszterek is voltak. Több halálos áldozata van a támadásnak.

Iszlamista terroristák támadtak egy szállodára Mogadishuban, Szomália fővárosában pénteken déltájban – tudósít az MTI. Az áldozatok számáról ellentmondásos hírek jelentek meg, egyes források kettő, mások legalább tizenegy halottról szólnak. Az viszont bizonyos, hogy megsebesült a szomáliai kormány több tagja, köztük az ország miniszterelnök-helyettese és a közlekedési miniszter.

A Reuters értesülései szerint az egyik áldozat parlamenti képviselő volt. A támadás öngyilkos autórobbantással kezdődött, egy másik öngyilkos merénylő pedig bement a szállodába és ott robbantotta fel magát.

Az al-Shabaab iszlamista szervezet saját rádióadásában tudatta, hogy emberei követték el a merényletet. A terrorszervezet azért küzd a szomáliai kormány ellen, mert szigorúan az iszlám előírásai alapján működő országgá akarják merevíteni Szomáliát. Kelet-Afrika más országaiban, például Kenyában is követtek el merényleteket.

Az al-Shabaab 2007 és 2011 között Szomália, benne Mogadishu jelentős részét uralta, de harcosait idővel kiűzték az Afrikai Unió katonái.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik