Nagyvilág

Putyin látogatás: ezt írják az orosz lapok

Szűkszavú tudósítások számolnak be arról, hogy rá vagyunk szorulva Moszkvára.

Magyarországnak szüksége van az oroszokra: a legtöbb orosz portálon ezzel – vagy ehhez hasonló – címmel látták el a Putyin-látogatást összegző cikkeket. Az említett mondat Orbán Viktortól származik, aki a közös sajtótájékoztatón összegezte így az orosz elnökkel folytatott tárgyalásokat.

A lapok nem túl nagy terjedelemben foglalkoznak Putyin budapesti látogatásával, a források többsége leginkább a sajtótájékoztatón elhangzottakat idézi.

A korrespondent.net viszont külön cikkben foglalkozik az orosz elnök ukrajnai helyzetértékelésével, amit Budapesten hallhattunk tőle. Putyin a Debalcevében kialakult szituációról azt mondta: már egy héttel a minszki tárgyalások előtt lehetett látni, hogy a városban elhúzódó harcok következhetnek a bekerített ukrán erők kitörési kísérletei és a szakadárok ellenállása miatt.

Vlagyimir Putyin elmondta: arra számít, hogy az ukrán vezetés nem fogja meggátolni a saját hadseregét abban, hogy letegyék a fegyvert, és abban is biztos, hogy a donyecki és a luhanszki népköztársaság vezetése sem akadályozza majd, hogy mindenki biztonságban el tudja hagyni a háborús övezetet, és vissza tudjon térni a családjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik