Nagyvilág

Megtaláltuk Putyin dublőrét!

Kínzó kérdés: akkor vajon kivel tárgyal Orbán Viktor?

Egy olasz lap szerint Vlagyimir Putyinnak van egy hasonmása, aki helyettesíti olykor, például, ha az elnök nyaral. Ezt abból gondolják, hogy amíg az igazi Putyin váratlanul beugrott vacsorázni egy toszkán családi étterembe, ezzel egy időben a hasonmása éppen Moszkvában vett részt egy ünnepségen.

Az eset, amikor Putyin lelepleződött, 2013 áprilisában történt, a toszkán tengerparton, Porto Ercole nevű településen. Ez egy gyönyörű kis félszigeten fekszik Rómától északra, és igen közkedvelt a milliárdos orosz oligarchák körében. Az olasz lap azt gyanítja, hogy Putyinnak valahol a környéken lehet ingatlana.

A lapnak a toszkán étterem tulajdonosa elmondta, hogy éppen záráshoz készülődött (tehát legalább éjfél lehetett), amikor megjelent egy úriember, aki arra kérte, hogy készítsen vacsorát egy fontos embernek, aki szeretné megőrizni inkognitóját, ezért egy egy külön szeparét kér. A tulajdonos számára furcsa volt, hogy az ismeretlen úriember végig ebédről beszélt.


Vajon melyik az igazi? Fotók: Europress Fotóügynökség

Éjfél után nem sokkal megérkezett egy fekete Mercedes, amiből maga Putyin szállt ki a titkárával. Az orosz elnök sötétkék dzsekiben és sapkában volt. Az étterem egyik különtermében foglaltak helyet, Putyin polipsalátát és rákot evett, hozzá egy 180 eurós chardonnayt ivott, majd desszertnek csokis süteményt fogyasztott. Nagyjából egy órát maradtak, majd feltünésmentesen távoztak.

A probléma csak az, hogy az orosz média szerint ezzel pontosan egy időben az orosz elnök éppen Moszkvában adott át egy új kulturális intézményt, amelynek az ünnepségén is részt vett, de beszédet nem mondott.

Ezek után felmerül bennünk a kínzó kérdés: vajon Orbán Viktor Putyinnal vagy Putyin hasonmásával tárgyal? Tök ciki lenne, ha például Putyin vagy dublőre Budapesten gyomorrontást kapna a gemenci füstölt szarvassonkától vagy a fácánelixir-levestől kucsmagombával, és szabotálná a Paks 2. beruházást.

Ön szerint ez hogy van? Szavazzon!

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik