Nagyvilág

20 éves lányt ölt meg egy cápa pár méterre a parttól

cápatámadás ile de la réunionon (cápatámadás, tengerpart, ile de la réunion, )
cápatámadás ile de la réunionon (cápatámadás, tengerpart, ile de la réunion, )

Fürdőzők számára tiltott területen esett végzetes cápatámadás áldozatául egy fiatal nő szombaton az Indiai-óceánban fekvő La Réunion szigeten, ahol 2011 óta ő a hatodik halálos áldozata a tengeri ragadozóknak.

Szemtanúk szerint a 20 éves nő mindössze 2-3 méterre lehetett a parttól a sziget déli részén elterülő Étang-Salé strandon, amikor egy cápa megragadta és megpróbálta magával vonszolni. A fürdőzőnek sikerült kiszabadulnia, de súlyosan megsérült a lába. Noha a többi strandoló azonnal elsősegélyben részesítette és hívta a mentőket, a fiatal nő a kórházban meghalt.

A Franciaországhoz tartozó szigeten 2011 és 2013 júliusa között tíz cápatámadásban öt ember vesztette életét, többségében szörfözők. 2013 júliusában a legtöbb partszakaszra kiterjedő fürdési tilalmat vezettek be, miután cápa tépett szét egy 15 éves lányt, mindössze öt méterre a parttól. Azóta három embert ért cápatámadás, beleértve a szombaton szerencsétlenül járt lányt is.

A cápaveszély és a fürdési korlátozások miatt jelentősen visszaesett a sziget idegenforgalma, betiltottak minden szörf- és bodyboardversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik