Nagyvilág

Fából készített sportautót egy kínai favágó

Faautó (faautó, kína, )
Faautó (faautó, kína, )

És még egy motorkerékpár kifaragására is talált időt magának.

Nem mindennapi ajándékkal lepte meg családját egy kínai férfi a kínai újév alkalmából: egy saját maga készítette „sportautóval”, aminek különlegessége, hogy szinte teljes egészében fából készült. A 30 kilométer per órás csúcssebességre képes „roadstert” fél éven át készítette a Yu Jietao nevű favágó, aki százezer jüant, azaz nagyjából 4,3 millió forintot költött el az egyedi járműre.

 Fotó:Europress

A nagyjából négy méter hosszú, és másfél méter széles autó csúcsminőségű, Mianmarból származó rózsafából készült – természetesen a kerekek, a motor és egyéb fontosabb alkatrészek kivételével. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint egy gyűjtő már jelezte, hogy kész lenne 220 ezer jüant (9,5 millió forint) is adni a remekműért, amit azonban soha nem vezethetne közúton, mert forgalmi engedélyt nem adnak rá a hatóságok.

 Fotó:Europress

A kínai favágó nem csak autóépítésre szánta el magát. A roadster megalkotása mellett még arra is maradt ideje, hogy egy motorkerékpárt is készítsen. A 2,7 méter hosszú choppert már kevesebb mint két hónap alatt hozta össze, húszezer jüanból (900 ezer forint).

 Fotó:Europress

A férfi pár hónapja egy mahagóniból készült faautóval (fautóval?) került be a kínai sajtóba, de az ezen a linken megtekinthető jármű közel sem volt olyan lenyűgöző, mint a rózsafából készült újabb változat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik