Nagyvilág

Csuvas- és Mariföldön látja a jövőt Fazekas miniszter

fazekas sándor csuvasföldön (fazekas sándor, csuvasföld)
fazekas sándor csuvasföldön (fazekas sándor, csuvasföld)

Komoly lehetőség mutatkozik az együttműködésre mezőgazdasági téren, mondta a tárcavezető.

Szerdán fejezte be oroszországi látogatását Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki arról számolt be, hogy komoly lehetőséget lát az együttműködésre a Csuvas és a Mari Köztársasággal.

A tárcavezető hétfőn Tatárföldön járt, kedden pedig az Oroszországi Föderációhoz tartozó másik két régióba, a Csuvas Köztársaságba, majd a Mari Köztársaságba látogatott el.

Csebokszáriban, Csuvasföld fővárosában Fazekas tárgyalt Mihail Ignatyev köztársasági elnökkel és Szergej Pavlov mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterrel. Az állami vezetők felvetették, hogy földterületet tudnának bérbe adni például vetőmagtermesztésre. Érdeklődtek a víziszárnyas-tenyésztésben és a szarvasmarha-ágazatban való együttműködés, technológiák és szaporítóanyagok átvétele iránt.

 Facebook / Fazekas Sándor

Mariföldön Leonyid Markelov köztársasági elnökkel és Alekszander Jegosin mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt a magyar politikus. Fazekas elmondta, hogy a magyar cégek itt is a húsfeldolgozó ipar fejlesztésébe tudnának bekapcsolódni, keltető üzemek telepítése és a magyar édesvízi haltartás módszerei iránt is érdeklődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik