Nagyvilág

Nigéria odavágna a Boko Haramnak

boko haram (boko haram)
boko haram (boko haram)

A kormány hat héten belül, a választásokig le akar számolni a szélsőséges iszlamista szervezettel.

A nigériai vezetés hétfőn megígérte, hogy hat héten belül, az elhalasztott választások időpontja előtt lecsap a Boko Haramra, de eközben a terrorcsoport újabb támadást hajtott végre a szomszédos Kamerun és Niger területén – tudósít az MTI.

A radikális iszlamisták három települést támadtak meg Kamerun északi részén, a nigériai határ közelében. Elraboltak egy húsz embert szállító buszt, haszonállatokat és élelmiszert loptak. Nigerben egy börtönt támadtak meg a fegyveresek és robbantás is történt a településen.

Sambo Dasuki nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta, hogy a hat hét múlva esedékes választásokig a Boko Haram összes ismert állását el fogják pusztítani, a választás időpontját többször már nem halasztják el. Az időpontot eddig a terrorcsoporttal való folyamatos összecsapások miatt tologatták.

A Boko Haram állítólagos vezetője azt üzente, semmit nem ér ellenük a katonai fellépés, küldhetnek bármennyi katonát, nem lesznek elegen.

Szombaton Nigéria, valamint Csád, Kamerun, Niger és Benin megállapodott, hogy közös erőt állít ki a terroristák elleni harcra, a következő napokban átfogó katonai offenzíva indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik