Nagyvilág

Megölte osztálytársát, majd szelfizett a hullával egy 16 éves

Jeanette  (ház, )
Jeanette  (ház, )

A fényképet pedig elküldte egy barátjának, aki továbbította azt a rendőrségnek.

Emberölés miatt vádat emeltek egy 16 éves amerikai középiskolás ellen, aki a helyi hatóságok közlése szerint meggyilkolta egyik iskolatársát a pennsylvaniai Jeanette városában, majd szelfit készített magáról a fejbelőtt fiatal holttestével – közölte a helyi sajtó.

Maxwell Marion Morton a fényképet egyik barátjának küldte el a Snapchat nevű programot használva, amivel csak pár másodpercig látható csak az elküldött fénykép és utána törlődik. Azonban a fiú, aki megkapta a képet, még azelőtt elmentette azt, hogy az törlődött volna, és átadta a helyi rendőrségnek.

„Még sosem találkoztam hasonló esettel” – mondta el a helyi sajtónak az üggyel foglalkozó megyei ügyész, hozzátéve, hogy a fénykép kulcsfontosságú bizonyíték volt, ami végül elvezette a nyomozókat a vádlotthoz. Az áldozatot szerdán találták meg otthonában, fejlövés végzett vele. A gyilkos fegyver egy 9 mm-es pisztoly volt.

A rendőrség két nappal később tartott házkutatást Morton otthonában, ahol egy lépcső alá rejtve találtak egy 9 mm-es pisztolyt. Azt még nem lehet tudni, hogy az-e a gyilkos fegyver. Ugyanakkor Morton beismerő vallomást tett és letartóztatták. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a 16 éves fiú miért ölte meg iskolatársát. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik