Nagyvilág

Lövöldözés Marseille-ben, kommandósokat küldtek a helyszínre

Álarcos fegyveresek lövéseket adtak le egy marseille-i rendőrőrsre, a helyszínre elit alakulatokat vezényeltek. Valószínűleg drogbandák közötti összecsapás történt.

Úgy tudni, az incidensben senki sem sérült meg. Helyszíni jelentés szerint a kezdeti izgalom után teljes a nyugalom a negyedben

A Telegraph híre szerint Manuel Valls miniszterelnök hétfőn látogat a városba. A France Info szerint a lövöldözés a város északi negyedében, Castellane-ban történt.

A Sky News úgy tudja, bandaháború állhat a lövöldözés hátterében, és egy rendőrségi járőrkocsi volt a támadás célpontja. Szemtanúk szerint egy nagyjából tízfős, férfiakból álló banda kalasnyikovokkal a levegőbe lőtt. Közel 40 rendőr van a helyszínen.A városrészben lakókat felszólították, hogy ne menjenek az utcára. Mintegy 7000 ember nem hagyhatja el az otthonát. A Reuters megemlíti, hogy kiürítettek egy iskolát, más sajtójelentések szerint rendőrségi helikopter is megjelent a városnegyed felett. Marseille szóban forgó városrészében gyakori a drogbandák közötti erőszak. Castellane Marseille-nek az a kerülete, ahol Zinedine Zidane francia világ- és Európa-bajnok labdarúgó is felnőtt.

Egy francia újságíró a hírportálnak azt mondta, a környéket körülzárták, fegyveres egységek vették körül. A forrás felhívja a figyelmet arra, hogy Marseille-ben magas a bandaháborúk miatti gyilkosságok száma.

Egy Twitter-bejegyzés szerint nem tudni, hogy egy vagy több fegyveresről van-e szó.

Fotó: Twitter/@Amichai Stein

Ajánlott videó

Olvasói sztorik