Nagyvilág

Belső vizsgálat indult a híradós hamis állítása miatt

teve-studio(960x640).jpg (tévé, televízió, stúdió, )
teve-studio(960x640).jpg (tévé, televízió, stúdió, )

Az NBC műsorvezetője már elismerte, hogy hazudott, de a csatorna sem hagyja annyiban.

Belső vizsgálatot indított az NBC híradós műsorvezetője hamis állítása miatt – közölt Deborah Turness, a tévétársaság igazgatója. Brian Williams, az Egyesült Államok piacvezető esti híradójának műsorvezetője és felelős szerkesztője előzőleg már kénytelen volt bocsánatot kérni, amiért azt állította, hogy az Irak elleni 2003-as invázió idején az őt szállító helikopter kényszerleszállást hajtott végre, mert eltalálta egy páncéltörő gránát. Kiderült ugyanis, hogy az újságíró “a közelében sem járt” annak a hármas helikopterköteléknek, amelyet támadást ért, csak akkor érkezett a helyszínre egy negyedik helikopteren, amikor a három gép már egy órája földet ért.

Turness NBC-igazgató elmondta, hogy Williams bocsánatot kért a kollégáitól, különösen azért, amilyen hatást az ügy a tévétársaságra gyakorolhat. A televíziós szerdán, amikor élő adásban követte meg a nézőket, azt állította, hogy megcsalta az emlékezete, mert nem az eltalált, hanem a közvetlenül mögötte helikopterben utazott.
A televíziónál elindított vizsgálat kiterjed Williams egy másik állítására is, amely szerint a 2005-ben New Orleansban pusztító Katrina hurrikánt követően a francia negyedben található elegáns szállodájából kitekintve egy halottat látott úszni arccal lefelé az árban. Ezt az állítását többen megkérdőjelezték.  A vizsgálat idejére a műsorvezetőt nem vették le a képernyőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik