Nagyvilág

Obamával és a dalai lámával reggelizett a magyar pornómilliárdos

dalai-lama-a-nemzeti-imareggelin(960x640).jpg (dalai láma)
dalai-lama-a-nemzeti-imareggelin(960x640).jpg (dalai láma)

Gattyán György a társadalmi, politikai és üzleti elit hagyományos rendezvényére utazott Washingtonba.

Az Egyesült Államok elnökével és a tibeti buddhizmus vezetőjével vett részt a Nemzeti Imareggelin Gattyán György magyar üzletember, akit az ország leggazdagabb embereként tartanak számon. Erről a Docler-cégcsoport tulajdonosa a Facebook-oldalán számolt be.

A Nemzeti Imareggelit minden évben megtartják Washingtonban 1953 óta. Mintegy 3500 vendég szokott részt venni rajta a világ több mint száz országából. A rendezvényt kongresszusi tagok szervezik, a politikai, társadalmi és üzleti elit tagjainak részvételével. Minden évben beszédet tart az amerikai elnök és egy meglepetésvendég, akinek személyét a rendezvény kezdetéig titokban tartják.

Idei beszédében Barack Obama elítélte azokat, akik a vallást erőszakos cselekmények végrehajtásának ürügyeként használják. Nincs olyan isten, aki megbocsátja a terrort – jelentette ki az elnök. Az Iszlám Állam szerinte „halálkultuszra” épül, a vallást nihilista céljaikért torzítják el.

A Nemzeti Imareggelin először mutatkozott együtt nyilvános rendezvényen Barack Obama és a dalai láma, korábbi találkozóik zártkörűek voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik