Nagyvilág

Behódolt két ország az Iszlám Államnak

iszlam-allam-bombazasa(210x140).jpg (iszlám állam, bombázás)
iszlam-allam-bombazasa(210x140).jpg (iszlám állam, bombázás)

Marokkó és az Egyesült Arab Emírségek tart az újabb túszejtésektől, ezért inkább beszüntették részvételüket a terrorszervezet elleni légicsapásokban.

Nem hajt végre több légitámadást az Iszlám Állam ellen a marokkói légierő, miután az Egyesült Arab Emírségek is így határozott – ismerte el az észak-afrikai ország külügyminisztere kedden.

A dzsihádista terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban eddig hat arab monarchia – Szaúd-Arábia, Bahrein, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia és Marokkó vett részt. Marokkó hat F-16-os gépével csatlakozott az amerikai vezetésű szövetséghez, mintegy húsz bevetést hajtott végre.

Az Egyesült Arab Emírségekben hivatalosan nem erősítették meg, de nem is cáfolták azt, amit amerikai források közöltek: hogy az Emírség gépei azután szüntették meg részvételüket, hogy fogságba esett Maáz al-Kasszaszbe jordániai pilóta, akit később élve égettek el a terroristák. Emiatt az Emírségek nem látnak megfelelő garanciát pilótáik biztonságára és inkább földi hadtáptámogatást ajánlottak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik